دستور پخت برنج
دستور پخت برنج برای 4 نفر را می توانید در این مقاله یاد بگیرید.برنج یکی از مهمترین مواد غذایی در رژیم غذایی ایرانیان است.
این ماده غذایی به دلیل طعم و عطر دلپذیر و خواص متعددی که دارد، در بسیاری از غذاهای ایرانی از جمله پلو، خورشت، و آش مورد استفاده قرار میگیرد.
پختن برنج به روش صحیح نیاز به مهارت و تجربه دارد. اگر برنج به خوبی پخته نشود، سفت و خشک میشود یا به صورت چسبناک در میآید. در این مقاله دستور پخت برنج برای 4 نفر را به روش آبکشی آموزش میدهیم.
مواد لازم برای 4 نفر
- 2 پیمانه برنج ایرانی
- 1 پیمانه آب
- 2 قاشق غذاخوری روغن مایع
- به مقدار دلخواه نمک
دستور پخت برنج برای 4 نفر
- برنج را چندین بار با آب سرد بشویید تا آب آن شفاف شود.
- برنج را با مقداری نمک در آب بخیسانید. مدت زمان خیساندن برنج به نوع برنج و سلیقه شما بستگی دارد. معمولاً 2 تا 3 ساعت کافی است.
- قابلمهای مناسب با حجم برنج انتخاب کنید. دو سوم قابلمه را از آب پر کنید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا آب جوش بیاید.
- برنج را آبکش کنید و به آب جوش اضافه کنید.
- بعد از اینکه برنج به جوش آمد، حرارت را کم کنید و 2 قاشق غذاخوری روغن مایع به قابلمه اضافه کنید.
- حدود 8 دقیقه صبر کنید تا برنج نرم شود. برای اینکه مطمئن شوید برنج پخته شده است، یک دانه برنج را با دو انگشت فشار دهید. اگر دانه برنج نرم شد، برنج آماده آبکشی است.
- برنج را آبکش کنید و اجازه دهید آب آن کاملاً خارج شود.
- ته دیگ دلخواه خود را در کف قابلمه قرار دهید.
- برنج را روی ته دیگ بریزید و با کفگیر به صورت یکنواخت پخش کنید.
- یک دمکنی روی قابلمه قرار دهید و حرارت را کم کنید.
- اجازه دهید برنج به مدت 20 تا 30 دقیقه دم بکشد.
- بعد از اینکه برنج دم کشید، آن را در ظرف مورد نظر سرو کنید.
نکات مهم
- برای پخت برنج آبکش، بهتر است از برنج ایرانی استفاده کنید.
- اگر از برنج هندی استفاده میکنید، مقدار برنج را کاهش دهید و به همان میزان آب اضافه کنید.
- برای پخت برنج، از آب ولرم استفاده کنید.
- اگر میخواهید برنج شما خوش عطرتر شود، میتوانید مقداری زعفران دم کرده به آب جوش اضافه کنید.
- برای تهیه ته دیگ، میتوانید از سیب زمینی، نان لواش، یا نان سنگک استفاده کنید.
مقالات بیشتر: تشخیص عسل طبیعی و اصل از تقلبی
انواع پخت برنج
علاوه بر روش آبکشی، روشهای دیگری نیز برای پخت برنج وجود دارد. از جمله این روشها میتوان به روش کته، روش پلوپز، و روش دمی اشاره کرد.
روش کته
در روش کته، برنج و آب به نسبت 1 به 1.5 در قابلمه ریخته میشود و بدون آبکشی روی حرارت قرار میگیرد. بعد از اینکه آب برنج کشیده شد، شعله کم میشود و قابلمه به مدت 30 دقیقه دم میکشد.
روش پلوپز
در روش پلوپز، برنج و آب به نسبت 1 به 2 در قابلمه ریخته میشود و روی حرارت زیاد قرار میگیرد. بعد از اینکه آب برنج جوش آمد، حرارت کم میشود و قابلمه به مدت 20 دقیقه دم میکشد.
روش آبکش
برای یادگیری این روش می توانید مقاله طرز تهیه برنج آبکش را مطالعه کنید.
روش دمی
در روش دمی، برنج و آب به نسبت 1 به 1.5 در قابلمه ریخته میشود و روی حرارت زیاد قرار میگیرد. بعد از اینکه آب برنج جوش آمد، حرارت کم میشود و قابلمه با دمکنی به مدت 20 دقیقه دم میکشد. با رعایت نکات ذکر شده در این مقاله، میتوانید برنج خوشمزه و لذیذی را برای 4 نفر تهیه کنید.
بنابراین، ما در این مقاله دستور پخت برنج برای 4 نفر را یاد گرفتیم و آموختیم که چند روش برای پخت برنج وجود دارد امیدواریم که از این مقاله لذت برده باشید.
منبع:
- ۰۲/۱۲/۰۳