طرز تهیه عدس پلو با گوشت
عدس پلو یکی از غذاهای سنتی و ساده ایرانی است که با کمی ترفند، به یک غذای مجلل و خوشمزه تبدیل میشود. راز خوشطعم شدن این پلوها استفاده از ادویههای مناسب، به ویژه دارچین است. عدس پلو یک غذای سالم و مقوی است که سریع آماده میشود و میتوانید با گوشت یا بدون آن تهیه کنید.
در هر صورت، عدس پلو با کشمش و پیازداغ لذت بخش است. ما قصد داریم تا در یک مقاله جامع و کامل طرز تهیه عدس با پلو با گوشت برای 4 نفر را توضیح دهیم پس تا آخر با تی جیب همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر
- برنج: ۳ پیمانه (۴۵۰ گرم)
- عدس: ۲ پیمانه
- گوشت چرخکرده: ۲۵۰ گرم
- پیاز: ۲ عدد
- کشمش پلویی: ۱ پیمانه
- زعفران: به میزان لازم
- زردچوبه، دارچین، ادویه کاری، فلفل سیاه و نمک: به میزان لازم
توجه داشته باشید که پخت عدس پلو نیازمند برنج با کیفیت است. برنج های ایرانی مانند هاشمی می تواند انتظارات ما را از یک برنج باکیفیت برآورده کند.
مرحله اول
در مرحله اول طرز تهیه عدس پلو ابتدا برای جلوگیری از جدا شدن پوست عدس هنگام پختن، آن را از ۲ ساعت قبل در آب و نمک خیس کرده و سپس با آب روی حرارت قرار دهید تا نیمپز شود. توجه کنید که عدس نباید کاملا بپزد، تا در ادامهی فرایند پخت له نشود.
مرحله دوم
در مرحله دوم طرز تهیه عدس پلو با گوشت یک پیاز را رنده کرده و در تابه تفت دهید تا آب آن بخار شود و سپس با اضافه کردن کمی روغن، پیاز را به رنگ عسلی تفت دهید. سپس گوشت چرخکرده را اضافه کنید.
مرحله سوم
در مرحله سوم طرز تهیه عدس پلو پس از پختن گوشت و پیاز، ادویهها، نمک و کمی از زعفران دمکرده را به آن اضافه کنید. میزان دارچین در این غذا باید بیشتر از دیگر قاطیپلوها باشد.
مرحله چهارم
در مرحله چهارم طرز تهیه عدس پلو با گوشت پس از اضافه کردن ادویهها، گوشت را بهطور کامل تفت دهید تا به روغن بیفتد. سپس از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
مرحله پنجم
در پنجمین مرحله طرز تهیه عدس پلو برنج را از ۳ تا ۴ ساعت قبل در آب ولرم و نمک خیس کنید. پس از خیساندن، آب را خالی کرده و برنج را در آب جوشانده و بپزید تا نیمپز شود. سپس عدسهای نیمپز را اضافه کنید و برنج و عدس را با هم مخلوط کرده و آبکش کنید.
در تابه کمی روغن بریزید و تهدیگ مورد علاقهتان را در آن قرار دهید. سپس لایه لایه مخلوط برنج و عدس و ادویهها را در قابلمه بریزید و با حرارت متوسط به بالا چند دقیقه بپزید. در انتها روغن داغ را روی برنج بریزید و آن را برای مدتی با حرارت ملایم پخته و آماده سرو کنید.
مرحله ششم
در ششمین مرحله طرز تهیه عدس پلو برای تهیه پیازداغ، پیاز را در روغن سرخ کنید، سپس پیازها را از تابه خارج کنید. سپس کشمش و دارچین را در همان روغن سرخ کرده و کنار بگذارید.
مرحله هفتم
عدس پلوی ما آمادست و می توانید آن را میل کرده و لذت ببرید. در کنار این غذای خوشمزه می توانید از ماست، پیاز، سالاد شیرازی، دوغ و نوشابه استفاده کنید.
- ۰۳/۰۱/۰۲